'רחוב רוקם' הוא מיזם פלייסמייקינג שלוקח את אחד האלמנטים הנפוצים ביותר במרחב - גדרות רשת ממתכת והופך אותן לכלי למפגש ושיח.
המיזם מציע ערכה של מודול משחקי המבוסס על אומנות ה- pixel art. כל ערכה כוללת חלקי משחק המיוצרים משלטי פרסומת ממוחזרים אותם ניתן לתלות ולהוריד בקלות מגדרות המתכת. בעזרת הערכה ניתן לייצר נקודות משחק, ליצור חיבורים חדשים בין אנשים הגרים בקרבת הגדר ובין בני אדם למקום בו הם גרים, לפתח שיח ושיתוף ציבור של הקהילה, לתת מקום לתרבויות שונות וליצור נקודות צבע ועניין במרחב הציבורי. את הפעילות ניתן ליישם באופן עצמאי באמצעות ערכות אישיות המותאמות לקהלי היעד השונים, כולל ערכות המיועדות למוסדות החינוך אשר יכללו מערכי שיעור מותאמות גיל או באמצעות הנחיית "סדנאות גדר" ושיתוף קהל.
סדנאות הגדר מתאימות לקשת רחבה של גילאים (ילדים, מתבגרים, מבוגרים וקשישים), וכוללות פעילות בקבוצות של עד 20 משתתפים אשר יצרו דוגמאות שונות מחלקי המשחק על הגדרות בהתאם לתכנון שינתן מראש, או בפעילות עצמאית חופשית או בתכנון עצמי של דוגמאות מראש.
בנוסף לפעילות הקהילתית והעסקית, בעתיד מתוכנן שיתוף פעולה עם אומנים שונים, אשר באמצעות המיזם ניתן יהיה ביחד לייצר תרבות רחוב שכולנו זקוקים לה יותר ויותר, בייחוד בימים אלה.
"יחד נרקום חלומות לסביבה ולקהילה טובים יותר, ונהפוך את הגדר לגשר."
עדי שגיא- מעצבת פנים, יזמת ומרצה.
בוגרת המחלקה לעיצוב פנים ב - HIT, המכון הטכנולוגי חולון. כיום עובדת עם עיריית באר שבע בעיצוב מוסדות חינוך, במטרה להוביל לשינוי בתפיסת החלל של המרחבים בקרב אנשי חינוך ועובדי עירייה. במקביל עוסקת באופן עצמאי בפיתוח פרויקטים בתחום ה - placemaking עם תושבי העיר במטרה להעביר כלים וידע בתחום. מרצה במחלקה לעיצוב פנים באוניברסיטה הפתוחה. חברה בועד המנהל ובקהילה של עמותת "שבועת האדמה" שחורטת על דגלה את עקרונות החקלאות האקולוגית בעיר. מתגוררת בבאר שבע.
קהל יעד: מוסדות חינוך כולל בתי ספר וגני ילדים, רשויות מקומיות ומועצות, עסקים פרטיים המחפשים מודלים חדשים לפעילויות ODT לצוות העובדים שלהם, ראשי קהילות ומשפחות.
אזור פעילות: ערים ומקומות אשר נעשה בהם שימוש בגדרות רשת.


